7 tips bij het kiezen van een monitor

05 oktober 2021

Welke monitor kiezen? Een monitor of computerscherm kan je altijd gebruiken. Natuurlijk zijn er een aantal dingen waarmee je rekening moet houden bij het kiezen van een monitor. Zo kan je bijvoorbeeld kiezen voor een gaming monitor als je de beste game-ervaring wil. Of een monitor met een 4K Ultra HD-resolutie als je vooral films wil kijken.

Waarmee moet je nog zoal rekening houden bij het kiezen van een monitor? Lees hieronder verder of laat je helpen door je lokale vakman!

Vind de winkel in je buurt

Anker

[]

1. Welke monitor kiezen?

Anker

[]

Gaming monitor

Gaming monitor

Game je graag? Kies dan voor een gaming monitor. Het is belangrijk om een gaming monitor te kiezen met een snelle reactietijd en een hoge verversingssnelheid. Een snelle reactietijd zorgt ervoor dat je geen wazige beelden krijgt en een hoge verversingssnelheid zorgt ervoor dat de bewegingen tijdens je game altijd vloeiend verlopen. We raden aan om als reactietijd 1 ms te kiezen en minimum 144 Hertz als verversingssnelheid.

Wil je er zeker van zijn dat het beeld groot genoeg is voor je game? Kies een scherm van minstens 24” of liefst groter en bereid je voor op de ultieme game-ervaring.

Ontdek onze gaming monitors

Curved monitor

Curved monitor

Wil je een monitor waarbij je in één oogopslag heel je scherm ziet? Een curved monitor is zeker iets voor jou! Doordat je alles in één keer ziet, hoef jij je nek minder te draaien. Zo heb je niet alleen een goede monitor, maar ook minder nekklachten.

Daarnaast is de afstand tussen het scherm van je curved monitor en je ogen overal hetzelfde. Hierdoor heb je geen vervelende lichtinval of kleurafwijkingen meer op je scherm.

Met een curved monitor is het ook leuker om naar films te kijken of games te spelen. Dankzij de gebogen vorm van je monitor lijkt het net alsof je meegezogen wordt in je film of spel.

Houd ook rekening met de krommingsgraad van je monitor. De krommingsgraad wordt weergegeven met een ‘R’ (radius) en geeft weer hoe krom je monitor is. Hoe lager het getal, hoe krommer het scherm. Kies je voor een monitor met 1500R, dan is deze krommer dan een monitor met 3000R.

Ontdek onze curved monitors

Standaard monitor

Standaard monitor

Heb je niet per se een gaming monitor of curved monitor nodig? Een standaard monitor is misschien wel perfect voor jou! We raden je aan om te kiezen voor een standaard monitor van ongeveer 24 inch. Die is groot genoeg voor Word, Excel, PowerPoint, surfen op het net …

Bewerk je graag foto’s en video’s? Dan is een grotere monitor (> 27 inch) zeker welkom.

Ontdek onze computer monitors

Anker

[]

Hoe groot moet mijn monitor zijn?

2. Hoe groot moet mijn monitor zijn?

De grootte van je monitor is afhankelijk van waarvoor jij deze wil gebruiken. Wil je vooral gamen en zoek je een gaming monitor? Dan kies je beter een monitor die groter is dan 24 inch. Ook voor een standaard monitor kies je het best een monitor van ongeveer 24 inch.

Ben je iemand die graag foto’s en video’s bewerkt? Heb je nood aan meer schermruimte? Dan moet 27 inch zeker volstaan.

Wil je toch liever een grote curved monitor? Geen probleem! Ook deze hebben wij in verschillende maten. Zo hebben we curved monitoren tussen 24 en 32 inch. Deze zijn geschikt voor dagelijks gebruik, video- en fotobewerking en nog zoveel meer. Wil je toch liever een panoramisch beeld? Kies dan voor een curved monitor van 34 inch of groter.

Ultrawide monitor

Anker

[]

3. Welke resolutie kies ik voor mijn monitor?

Anker

[]

Full HD

Kiezen voor Full HD, is kiezen voor een resolutie van 1920x1080 pixels. Dat is ideaal voor je dagelijkse taken zoals teksten schrijven, e-mails versturen, Facebook checken …

Daarnaast is deze resolutie ook zeer geschikt voor gamers. Dankzij de lage resolutie moet je pagina minder vaak refreshen en lopen je games minder vaak vast.

Quad HD

Quad HD of QHD-resolutie heeft 2560x1440 pixels. Hierdoor is deze resolutie de ideale middenklasse tussen Full HD en 4K Ultra HD.

Deze resolutie is scherper dan Full HD en is daardoor ideaal voor foto- en videobewerking. Gamers zullen deze resolutie ook zeer goed vinden.

4K Ultra HD

Wil je een monitor met de allerbeste resolutie? Kies voor een 4K Ultra HD-resolutie. Hiermee zie je elk beeld superscherp! Zo is een 4K Ultra HD-resolutie bijvoorbeeld zeer goed voor grafische mensen die elk detail van hun foto of video willen zien of voor gamers die elk detail van hun game willen zien.

Attentie, filmliefhebbers! Heeft je monitor een 4K Ultra HD-resolutie, dan kan je ieder detail van je film haarscherp zien. Hierdoor krijg je een echte cinema-ervaring en lijkt het net alsof je zelf meespeelt in je film.

Let op: de resolutie van je monitor moet in verhouding zijn met je beeldscherm. Zo zal je bijvoorbeeld op een klein beeldscherm met een hoge resolutie toch nog een slechte beeldkwaliteit hebben. Tip: kies monitor die groot genoeg is, zodat je zeker een goede resolutie hebt.

Anker

[]

4. Kies ik voor een blauwlichtfilter?

Een blauwlichtfilter filtert al het blauwe licht uit je monitor. Hierdoor krijg je minder hoofdpijn, minder vermoeide ogen enz. Het merendeel van onze monitoren heeft zo’n blauwlichtfilter. We raden je aan om voor zo’n monitor te kiezen.

Kies ik voor een blauwlichtfilter?
Anker

[]

Verstelbare monitor of niet?

5. Verstelbare monitor of niet?

Een goede ergonomie is zeer belangrijk. Om nekklachten te voorkomen kies je daarom beter voor een verstelbare monitor. Hiermee kan je gemakkelijk je monitor aanpassen op jouw ooghoogte en is het gedaan met nekklachten.

Anker

[]

6. Monitor met ingebouwde speakers of niet?

Bij het kiezen van een monitor denk je beter ook na of je ingebouwde speakers wil of niet. Wanneer je daarvoor kiest, kan je altijd genieten van de beste geluidskwaliteit. Daarbij zit alles ook mooi ingewerkt in de monitor. Zo bespaar je plaats en tijd (met het installeren van je boxen).

Wil je toch liever een monitor zonder ingebouwde speaker? Geen probleem, want ook dat hebben we in ons aanbod. Als je geluid wil afspelen, kan je bij ons nog altijd luidsprekers kopen.

Monitor met ingebouwde speakers of niet?
Anker

[]

Welke monitor past bij mijn laptop of desktop?

7. Welke monitor past bij mijn laptop of desktop?

Werk je van thuis uit en heb je een tweede scherm nodig of is het beeldscherm van je laptop te klein? Breid je beeldscherm dan uit met een extra monitor. Door een tweede monitor te koppelen aan je laptop of desktop kan je beter multitasken en hoef je niet elke keer op een ander tabblad te klikken.

Last but not least … Bij het kiezen van een monitor kijk je beter of er een HDMI-kabel past in je laptop of desktop. Niet elke laptop of desktop heeft namelijk een HDMI-ingang. Heb je geen zo’n HDMI-ingang? Geen probleem! Wij verkopen ook tussenstukken. Zo kan je eenvoudig je laptop of desktop verbinden met je monitor.

Anker

[]

Wil je graag nog meer informatie over onze monitors? Ga dan zeker eens langs bij de vakman in je buurt.

Vind de winkel in je buurt

Anker

[]