Samsung Galaxy Note 10

14 juni 2019

Samsung heeft al zijn best gedaan qua releases dit jaar met de Galaxy S10, S10Plus en S10E, de gloednieuwe A-serie als vervanging van de low budget A-en J-series en de Galaxy Fold, maar daar kan nog wel eentje bij. Binnenkort lanceren ze de Galaxy Note 10. We vatten graag even alle geruchten voor je samen.

Anker

[]

Hoeveel moet je neertellen?

Laten we maar meteen met de deur in huis vallen, de Galaxy Note 10 wordt niet goedkoop, bronnen spreken over een startprijs van niet minder dan 1000 euro. Niet zo uitzonderlijk voor flagship smartphones tegenwoordig, maar voor dat prijskaartje mag je toch spectaculaire vernieuwingen verwachten. Of die er ook komen? Oordeel gerust zelf op basis van de informatie hieronder.

Anker

[]

Voor het eerst meerdere varianten?

Wat we al zagen bij de Galaxy S10 lijkt nu ook het geval te zijn bij de Note 10: een “gewone” variant en een iets grotere Pro-versie. De ene zou 6.3 inch gaan meten, de andere 6.7 inch. Mogelijk komt er ook een model dat 5G ondersteunt.

Anker

[]

Hoe zal de Note 10 eruit gaan zien?

Zoals altijd bij nieuwe releases belooft de Galaxy Note 10 nog smallere randen. Op de gelekte foto’s van de Twitterpagina's OnLeaks en PriceBaba zien we een minder afgerond, hoekiger toestel dan we gewoon zijn. De Galaxy Note 10 zal bestaan uit een gebogen amoled scherm in een metalen behuizing. Verder gebruikt Samsung het Infinity-O display met het “perforatorgat” voor de frontcamera zoals bij de Galaxy S10 met dat verschil dat het gat verplaatst werd naar het midden. Dat zorgt voor een indrukwekkende screen-to-body ratio. Onderaan is er ruimte om de S Pen op te bergen. Even was er sprake dat de Note 10 geen enkele knop meer zou hebben, dat lijkt nu toch niet het geval, maar de alom gehate Bixby-knop lijkt in iedereen geval verdwenen te zijn. Net zoals bij de Galaxy S10 zal de vingerafdrukscanner zich in het scherm bevinden. Over de beschikbare kleuren wordt er nog volop gespeculeerd. De meeste geruchten spreken over vijf kleuren: zwart, wit, zilver, roze en rood.

Samsung Galaxy Note 10
Anker

[]

Zal je mooie foto’s kunnen nemen?

De exacte specificaties van de camera’s blijven vaak het best bewaarde geheim tot de release en dat is nu niet anders. Er wordt verwacht dat die te vergelijken zullen zijn met die van de Galaxy S10, namelijk 3 camera’s achteraan en bij de Note 10 Pro eentje extra, waarschijnlijk een time of flight lens. Wel anders dan bij de Galaxy S10 en bij de Note 9 is dat de camera’s naar alle waarschijnlijkheid onder elkaar in de linkerbovenhoek zullen zitten.

Samsung Galaxy Note 10 camera
Anker

[]

Hoe lang kan je zonder stopcontact?

De afwezigheid van een hoofdtelefoonaansluiting, een primeur in de Note-serie, biedt mogelijkheden voor een grotere batterij. Het zou er eentje van 4500 mAh worden. Een tijdje geleden werd er gespeculeerd over een 45W supersnelle oplader, maar nu lijkt Samsung toch eerder op veilig te gaan spelen en zouden ze het houden op een 25W oplader.

Anker

[]

Waan je Leonardo Da Vinci

De codenaam voor de Galaxy Note 10 is “Da Vinci” en dat voorspelt veel goeds voor de creatieve geesten onder ons. Wat precies daar is veel minder over bekend. Kreeg de S Pen een grondige update? Het is voorlopig nog even afwachten.

Anker

[]

Wanneer wordt de Note 10 officieel voorgesteld?

De Galaxy Note 10 wordt vermoedelijk begin augustus gelanceerd. De datum die het vaakst circuleert is 9 augustus, exact een jaar na de lancering van zijn voorganger de Note 9. Daarmee blijft Samsung ook ver genoeg verwijderd van midden september, de periode waarin Apple traditioneel zijn nieuwigheden bekendmaakt. We zijn benieuwd!

Anker

[]

Alle info in dit artikel is gebaseerd op geruchten, niet op officiële info. De foto's zijn gelekt via de Twitteraccounts @OnLeaks en @PriceBaba.

Anker

[]